Εταιρική Ευθύνη Εταιρική Ευθύνη

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Υποστηρίζουμε την τοπική κοινωνία

Το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης είναι άρρηκτα δεμένο με την τοπική κοινότητα του νησιού της Μυτιλήνης και προβαίνει σε σειρά δράσεων για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, για περισσότερα από 10 χρόνια, ηPernod Ricard Hellas-ΕΠΟΜ υποστηρίζει τις μικρές αγροτικές οικογένειες παραγωγής γλυκάνισου στο Λισβόρι της Λέσβου, παρέχοντάς τους δωρεάν άρωση των κτημάτων τους και αλώνισμα της παραγωγής τους. Συνεισφέρει έτσι, στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και του εισοδήματός τους.

Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνει εκπαιδευτικές ημερίδες για τους παραγωγούς γλυκάνισου, προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας αλλά και τρόπους αναβάθμισης και απορρόφησης της παραγωγής τους από την αγορά.

Πέρα από τις δράσεις για την αρωγή των τοπικών παραγωγών, η Pernod Ricard Hellas και το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της μέριμνας για ευπαθείς ομάδες του νησιού, μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία της Pernod Ricard Hellas-ΕΠΟΜ ως:

μέγα χορηγού του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης για τα έτη 2013 – 2014 – 2015
υποστηρικτή του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μυτιλήνης το έτος 2012
υποστηρικτή του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Kυψέλη» Μυτιλήνης το έτος 2013
υποστηρικτή του Συλλόγου Ηλιαχτίδα (ΜΚΟ, φορέα απασχόλησης ΑΜΕΑ) το έτος 2014

Ευθύνη Ευθύνη

Παράγουμε με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον

Στην προσπάθειά της να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών και καταναλωτών της, η Pernod Ricard Hellas έχει ως πρωταρχική της πολιτική να προσφέρει πάντα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας… πάντα με σεβασμό στην ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης… και πάντα σε συμφωνία με τους εθνικούς και διεθνείς νόμους και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μια εποχή που το κλίμα του πλανήτη βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή και οι φυσικοί πόροι μειώνονται δραματικά, οι περιβαλλοντικές δράσεις γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Η Pernod Ricard Hellas δίνει μεγάλη έμφαση στις μεθοδολογίες για οικολογικές σχεδιάσεις για τα προϊόντα της, όπως και σε τεχνικές φιλικές στο περιβάλλον που απαιτούν λιγότερους φυσικούς πόρους και μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και νερού, σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Γι' αυτό το λόγο, όλες οι συσκευασίες των προϊόντων είναι πλήρως ανακυκλώσιμες.

Η ανακύκλωση είναι μεγάλης σημασίας, επειδή μειώνει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την ποσότητα των συνολικών σκουπιδιών και την κατανάλωση ενέργειας. Η Pernod Ricard Hellas μετράει κάθε χρόνο το ανθρακικό της αποτύπωμα από όλες τις δραστηριότητές της, με σκοπό να θέτει στόχους για περαιτέρω βελτίωση. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να ελπίζει σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.


Πιστοποιήσεις

Η έμφαση στην ποιότητα ξεκινάει με την προσεκτική επιλογή των προμηθευτών των πρώτων υλών. Αυστηροί έλεγχοι λαμβάνουν χώρα σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από τη λήψη των πρώτων υλών μέχρι και τη διανομή του τελικού προϊόντος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κορυφαία ποιότητα.

Η Pernod Ricard Hellas έχει εγκαταστήσει και πιστοποιήσει διεθνή διοικητικά πρότυπα που αναφέρονται στην ποιότητα, ασφάλεια, περιβάλλον και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα στο τομέα παραγωγής  αλκοολούχων ποτών, που κατέχει τις πιο κάτω πιστοποιήσεις: 
ISO 22000: 2005 για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
ISO 9001: 2015 για την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας
ISO 14001: 2015 για την περιβαλλοντική διαχείριση
OHSAS 18001: 2007 για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας
SA 8000: 2014 για την εταιρική κοινωνική ευθύνη
 Πιστοποίηση Kosher για τα προϊόντα ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, ΦΗΜΗ, ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλαίσιο των παραπάνω συστημάτων πιστοποίησης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον τομέα της ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης δημιουργώντας σύγχρονες μεθοδολογίες παραγωγής και γραμμές εμφιάλωσης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, συστήματα για τη μείωση κατανάλωσης νερού και ενέργειας, όπως και συστήματα για την πλήρη ανακύκλωση απορριμμάτων. 
1623060251275162